برگزاری جلسه هم اندیشی تشکل ها و انجمن های تخصصی بخش کشاورزی






لینک کوتاه : https://kdlfu.ir/?p=8405

برگزاری جلسه هم اندیشی تشکل ها و انجمن های تخصصی بخش کشاورزی

جلسه هم اندیشی تشکل ها و انجمن های تخصصی بخش کشاورزی با حضور عضو هیات مدیره سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران، مدیرکل، معاونین، روسا و کارشناسان ادارات دفتر ساماندهی صنوف و تشکل های مردم نهاد، رئیس و مدیراجرایی اتاق اصناف کشاورزی ایران و ۱۵ نفر از مدیران عامل و اعضای هیات مدیره انجمن های تخصصی محصولی و فدراسیون تشکل های صنایع غذایی، تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی در سالن جلسات سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران برگزار شد.

ساختار سازی و قدرت بخشی در تصمیم و اجرا

به گزارش پات به نقل از دفتر ساماندهی صنوف و تشکل های مردم نهاد، عضو هیات مدیره سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران در این نشست گفت: تکیه تولید بخش کشاورزی بر دوش شبکه تشکلها و انجمن ها و شبکه زنجیره ای آنهاست. توجه شود که در تعامل مستقیم این شبکه با وزیر جهادکشاورزی، جداسازی ملاقاتی مربوط با شرکت ها و اتحادیه‌های اقتصادی مرتبط با امور تنظیم بازار و خریدهای حمایتی صورت پذیرد. چرا که در میانۀ تجمیع عام تشکل ها، صدای تشکل های اجتماعی و صنفی، گم و ناپیدا خواهد شد.

دکتر مسلمی افزود: از تشکل های تخصصی محصولی بعنوان تشکل های مدرن و حرفه ای بخش کشاورزی یاد می شود. ساختار سازی این شبکه، در واقع انتقال بخشی از قدرت آن حوزه های تخصصی به بخش تصمیم گیری و بخش اجرا می باشد؛ قدرتی که با ثروت اجتماعی سر و کار دارد. نگاه وزیر جهاد کشاورزی جهت تعامل و ارتباط با تشکل های کشاورزی در این خصوص نیز نگاهی کاملا مردمی و مثبت است. بنابراین می بایست بطور برنامه مند در سیاستگذاری های بخش کشاورزی از این فرصت ها بهره مندی لازم از سوی تشکل ها و انجمن ها به عمل آید. دفتر ساماندهی صنوف و تشکل ها نیز جهت استفاده از ظرفیت ها و نظرات مشاوره ای و تخصصی این شبکه برای سیاستگذاری هماهنگی و تسهیل لازم را برای حضور تشکل ها در کارگروه ها و تیم های مشاوره ای شخص وزیر جهاد کشاورزی اهتمام نماید.

عضو هیات مدیره سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران در ادامه ضمن اشاره به لزوم همگرایی داخلی هر چه بیشتر تشکل ها و انجمن های تخصصی بخش کشاورزی و اثر آن بر تقویت پیگیری مطالبات مربوط اظهار داشت: حضور رئیس اتاق اصناف کشاورزی ایران بعنوان عضو اصلی و نیز نماینده فراگیر ترین شبکه تشکلی بخش کشاورزی به همراه دیگر تشکل ها در شورای قیمت گذاری محصولات کشاورزی فرصت مناسبی برای تعاملات انجمن های تخصصی محصولی با اتاق اصناف کشاورزی ایران جهت ارائه و طرح، پیگیری، اتخاذ راهکار در مسائلی همچون آب، انرژی، مدیریت و هزینه تولید مرتبط با دیگر دستگاههای اجرایی می باشد و سازمان مرکزی نیز در این راستا و همراه با شبکه در چانه زنی های مدیریتی اقدام خواهد داشت.

توانایی و تواضع، اصول مذاکره و داشتن برنامه

دکتر مسلمی تصریح کرد: نمایندگان تشکل ها و انجمن ها و فدراسیون بخش کشاورزی حاضر در این جلسه در واقع نماد و سمبل بخش کشاورزی هستند و بسیار حائز اهمیت است که در جلسات تخصصی در حوزه وزارتی یا مجلس و غیره، توانایی و تواضع خود را بطور توامان بروز و ظهور دهند. رعایت تواضع در مذاکره در عین تحمل شنیدن حرفه ا و نظرات دیگران به هیچ وجه به منزله ضعف تلقی نمی شود و خود، به منزلۀ توانایی است. همچنین اگر در مذاکره، اصل قواعد را ندانیم و مسلط به قواعد نباشیم عملاً باخته ایم. بنابراین بطور مرتب در جریان روند تغییرات حقوقی بخش کشاورزی در ارتباط با کسب و کار، نظام پولی و غیره باشیم یا از مشاورین در این حوزه ها بهره بگیریم. همچنین در عین حال که مطالبه گری می شود باید برنامه هم داشته باشیم. باید مسائل را دسته بندی کرد و راهکارهای احتمالی و راه حل های ممکن و پیشنهادی را مورد توجه قرار داد. چرا که هر حوزه ای که شما نمایندگان از آن صحبت می کنید، آن حوزه یک ستون از بخش کشاورزی است و ارائه برنامه بلند مدت جهت حصول نتیجه و رفع چالش در جهت منافع ذینفعان الزامی به نظر می رسد. در نهایت، آنچه اثرگذاری بیشتر جهت حل نهایی مساله را به همراه می آورد.

عضو هیات مدیره سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران در خصوص پیشنهاد تعامل انجمن های تخصصی محصولی با سازمان میادین میوه و تره بار شهرداری در این جلسه اظهار داشت: سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران در شورای واگذاری غرف اماکن و میادین و غرفه‌های سازمان مذکور، نماینده دارد و این موضوع مطرح خواهد گردید تا همراه با معاونت بازرگانی سازمان مرکزی به دنبال راهکارهایی جهت ارائه محصولات باکیفیت، متنوع و دارای مصرف بالا در غرف شهرداری بطور بی واسطه داشته باشیم. دفتر ساماندهی صنوف و تشکل ها در این مورد با انجمن ها در تعامل باشد تا امکانات لازم جهت عرضه مستقیم محصولات شبکه انجمن ها تسهیل گردد.

وی با اشاره به اینکه کشاورزی خرده پا به جهت نوسانات اقلیمی و محدودیت های سرزمینی و بویژه تنش ها در معرض تهدید است، گفت: انجمن های تخصصی محصولی و فدراسیون ها صرفاً نمایندگی چند تولید کننده بزرگ را نداشته و توجه خود را به پایداری بخش تولید در حوزه های آب، خاک و منابع طبیعی و در مسائلی نظیر بهره وری استفاده بهینه از آب و غیره نیز معطوف بدارد و بازوی توانمند وزارت جهاد کشاورزی باشد.

دکتر مسلمی در پایان تاکید کرد: انجمن های تخصصی بخش کشاورزی جدا از ارتباطات طولی در پیگیری مسائل در سطوح قدرت، نسبت به تقویت تعامل و ارتباطات عرضی با اعضاء اهتمام داشته باشند.

اهمیت نحوه تعامل تشکل‌ها با وزارت جهاد کشاورزی و سایر دستگاه های اجرایی

در این جلسه مدیرکل دفتر ساماندهی صنوف و تشکل های مردم نهاد با اشاره به اهمیت نحوه تعامل و همکاری تشکل‌ها و انجمن‌ها با وزارت جهاد کشاورزی و سایر دستگاه‌های اجرایی گفت: سیاست وزارت جهاد کشاورزی این است که تصدی‌‌‌‌‌‌های مربوط به وزارتخانه به تشکل‌ها واگذار شود و نقش این وزارتخانه، سیاستگذاری و نظارت بر امور باشد. همچنین همراه با این مسئولیت، اختیارات لازم و ابزار کار نیز به تشکل‌ها داده شود و این شبکه در مدیریت زنجیره تامین محصولات کشاورزی، تاثیرگذار باشد.

مسعود عدل طلب در ادامه ضمن تشریح حوزه فعالیت های دفتر در سازماندهی نظام های صنفی و اتحادیه ها و اتاق اصناف کشاورزی؛ انجمن های تخصص محصولی(هشت مورد)، فدراسیون و تشکل های مردم نهاد(سه مورد) به ارائه مبانی قانونی تشکیل تشکل‌ها و انجمن‌های تخصصی و محصولی پرداخت و بر افزایش هم افزایی آنها تاکید کرد.

نظرات نمایندگان تشکل ها و انجمن ها و فدراسیون تشکل های صنایع غذایی

در ادامه جلسه نمایندگان تشکل ها، انجمن های تخصصی محصولی و فدراسیون تشکل های صنایع غذایی و تبدیلی تکمیلی بخش کشاورزی ایران به طرح نظرات و چالش های مربوطه پرداختند.

محسن نقاشی دبیر فدراسیون تشکل های صنایع غذایی و تبدیلی تکمیلی بخش کشاورزی ایران گفت: وجود قیمت گذاری دستوری، بزرگ‌ترین ضربه به صنعت غذایی و کیفیت کالا است و چالش اصلی این صنعت می باشد. وی تصرح کرد: وفق قانون کسب و کار، نهادهای دولتی ملزم به هماهنگی و بهره مندی از نقطه نظرات تشکل ها برای صدور بخشنامه ها هستند که این امر نادیده گرفته می شود. نقاشی افزود: ۵۲ درصد محصولات کشاورزی در صنایع تبدیلی و ۴۸ در صد در بخش تازه خوری است و باید به این صنعت توجه ویژه شود. وی پیشنهاد داد تا تمامی تشکل های اجتماعی صنفی تحت حمایت دفتر ساماندهی صنوف و تشکل های مردم نهاد با یکدیگر و پیش از برگزاری نشست های تخصصی با حضور بخش دولتی، در جلسات داخلی خود به تضارب آرا و تعامل و جمع بندی مسائل برای طرح در روز جلسات بپردازند.

بردایی و بخشی از اعضای هیات مدیره انجمن چای و فرآورده های گیاهی ایران بر لزوم همراهی و پایبندی معاونت باغبانی وزارت جهاد کشاورزی به حوزه عملکرد و اختیارات در قبال تشکل ها و انجمن های سازماندهی شده در این وزارتخانه تاکید داشتند.

مریم تیما نماینده انجمن برونسپاری مواد غذایی و کشاورزی ایران ضمن اشاره به فعالیت انجمن در خصوص شناسایی ظرفیت خالیِ کارخانه ها گفت: اعضای این انجمن تولید کننده فاقد کارخانه و صرفاً خط تولید می باشند. کم آشنایی مجموعه جهاد کشاورزی از شیوه فعالیت انجمن از مسائل است.

حاجعلی، دبیر و محمدخانی، نایب رئیس انجمن توزیع کنندگان عمده نهاده های خوراک دام و طیور و آبزیان در این جلسه با اعلام عضویت ۱۷۵ شرکت در این انجمن، لزوم کارآمدسازی، توسعه، توانمندسازی و آموزش تشکل ها و همچنین اقدام در برگزاری انتخابات اتحادیه ها و تشکل های کشاورزی را عنوان نمودند.

اسدی رئیس هماهنگی و حمایتی تشکل های بخش کشاورزی گفت: تشکل های کشاورزی جز با ارتقای توان، قدرت اجتماعی و نفوذ نمی توانند در تعامل با دولت موفق باشند و مطالبه گری خود را در کنار وزارت جهاد کشاورزی از سایر دستگاهها همچون دارایی و سمت و غیره ایفا کنند.

بابا زاده عضو هیات مدیره انجمن گل رز ایرانیان در این جلسه گفت: این انجمن با ۳۰ عضو شروع به کار کرد و هم اکنون ۱۴۰ عضو در انجمن حضور دارند. وی، فرصت بهینه صادرات گل رز در زمان حاضر را یادآور شده و بر تعامل و تشریک مساعی انواع تشکل های کشاورزی با یکدیگر در همراهی با وزارت جهاد کشاورزی تاکید کرد.

ملک زاده دبیر اجرایی اتاق اصناف کشاورزی ایران بر لزوم ایجاد نقشه راه، تسهیلگری، حمایت برای توانمندسازی و برقراری ارتباطات با مسئولان و فراهم آوردن زیر ساخت های آن با همت جمعی تشکل ها و تعاون روستایی تاکید کرد. وی همچنین لزوم اتخاذ تدابیر برای ایجاد فراکسیون کشاورزی در مجلس شورای اسلامی با شناسایی افراد دغدغه مند و تحصیلکرده کشاورزی و پیگیری مسایل از طریق آنها را مطرح کرد.

شعبانی و حسینی فرد از اعضای هیات مدیره انجمن گلخانه سازان کشور به نداشتن خروجی در اغلب جلسات در ادارات اشاره کرده و توجه به امر آموزش و توانمندسازی تولیدکنندگان را خاطر نشان نمودند. این نمایندگان به برخی مشکلات انجمن در خصوص گمرکات، مجوزها و خرید زمین اشاره داشتند.

کاکاوند مدیرعامل مجمع ملی خبرگان کشاورزی در این جلسه بر رعایت و صحه بر ارزش اجتماعی حقیقی کشاورزان در دستگاههای دولتی در جلسات، آیین ها و مجامع مربوطه تاکید کرد.

پیشه ور رئیس اتاق اصناف کشاورزی ایران با اشاره به مساله مهم لزوم تقویت حضور وزارت جهاد کشاورزی نزد جمع هیات دولت و سازمان تعاون روستایی نزد این وزارتخانه، برخی از محدودیت های عملیاتی موجود حضور در شورای قیمت گذاری محصولات اساسی کشاورزی در همکناری با وزیر امور اقتصادی و دارایی، رئیس سازمان برنامه و بودجه را اشاره نمود.

گفتنی است دفتر ساماندهی صنوف وتشکل های مردم نهاد، وفق قوانین و مقررات به عنوان تنها دستگاه متولی تشکل های کشاورزی در وزارت جهاد کشاورزی بر اساس اسناد بالا دستی، وظیفه ایجاد ساختار های سازمان یافته در قالب تشکل های مختلف را بر عهده دارد تا از طریق سازماندهی، ساماندهی، آموزش و توانمندسازی تولید کنندگان و بهره‌برداران در قالب تشکل های غیر دولتی در راستای افزایش بهره‌وری و توسعه منابع انسانی شاغل در بخش کشاورزی نقش آفرینی نماید.

چهاردهمین نمایشگاه بین المللی چهاردهمین نمایشگاه بین المللی چهاردهمین نمایشگاه بین المللی چهاردهمین نمایشگاه بین المللی چهاردهمین نمایشگاه بین المللی چهاردهمین نمایشگاه بین المللی مجمع اتحادیه مجمع اتحادیه مجمع اتحادیه
تمامی حقوق متعلق به اتحادیه شرکت های تعاونی کشاورزی گاوداران و دامداران صنعتی خراسان رضوی