تولید خوراک دام و طیور از پسماند رستورانها به عنوان جایگزینی برای ذرت و سویا
تولید خوراک دام و طیور از پسماند رستورانها به عنوان جایگزینی برای ذرت و سویا
محققان در یک شرکت دانش بنیان موفق شدند با استفاده از پسماند رستوران ها، جایگزین ذرت و سویا برای نهاده های دامی را تولید کنند.
«سمیرا نعمت زاده» مدیرعامل یک شرکت دانش بنیان فعال در عرصه تولید نهاده دامی با استفاده از پسماند غذایی در رستورانها گفت: ما در این شرکت توانستیم با فراوری پسماند رستورانها و میوه تره بار، مکمل جیره غذایی دام و طیور را تولید کنیم.
وی با بیان اینکه محصولی که در این شرکت تولید کردیم، ۳۰ تا ۳۵ درصد حاوی پروتئین و در حدود ۴ هزار تا ۴۵۰۰ کیلوکالری انرژی قابل در دسترس برای دام و طیور دارد، گفت: از آنجایی که علاوه بر ترکیبات پروتئینی، کلسیم، فیبر و سایر ترکیبات فسفری مورد نیاز دام و طیور است و ماده اولیه این نهاده دامی نیز پسماند رستوران بوده میتواند این ویتامینهای مورد نیاز دام را تأمین کند.
وی با بیان اینکه پسماند رستوران و میوه تره بار شامل برنج، نان، سبزیجات، صیفی جات، خورشت و… میشود، گفت: این ترکیبات علاوه بر ویتامینها ترکیبات فیبری هم دارند و تغذیه کانلی برای دام و طیور محسوب میشوند
مدیر شرکت دانش بنیان گفت: بر اساس آخرین آمار، در کشور سالیانه ۲۱ میلیون تن پسماند تولید میشود و این حجم بالایی است که میتوان از آن به عنوان جایگزین نهاده دامی بهره برد
وی با بیان اینکه تنها در اردبیل روزانه دو تا ۲و نیم تن پسماند رستوران و ۵ تن پسماند میوه تره بار دور ریخته میشود، گفت: قطعاً این آمار در تهران بیشتر است و میتوان در حجم بالایی این محصولات را برای دام و طیور تولید کرد ضمن اینکه از به وجود آمدن مشکلات زیست محیطی جلوگیری میکنیم.
🔸 وی تاکید کرد: هدف این شرکت تولید خوراکی با ارزش غذایی بالا و قیمتی مقرون به صرفه برای دام و طیور است.
وی با بیان اینکه این پروژه به صورت پایلوت اجرایی شده و موفقیت آمیز بوده است، گفت: اکنون در حال جذب سرمایه هستیم تا وسعت تولید بیشتر شود.