در دولت یازدهم خرید گندم از کشاورزان افزایش یافت






لینک کوتاه : https://kdlfu.ir/?p=1554

در دولت یازدهم خرید گندم از کشاورزان افزایش یافت

استاندار خراسان رضوی در مراسم یادواره ۱۲۲ شهید فصل زمستان سازمان سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی در مشهد، حضور یافت.
به گزارش روابط عمومی استانداری خراسان رضوی، علی رضا رشیدیان در این یادواره گفت: در چارچوب فعالیت دولت یازدهم حجم خرید گندم از کشاورزان در این استان از ۱۴۶ هزار تن در سال ۱۳۹۲ به ۶۰۰ هزار تن در سال ۱۳۹۴ رسید.
وی با بیان این که این رشد و پیشرفت در تولید و خرید گندم نمایانگر روحیه جهادی کشاورزان و مدیریت جهاد دولت است؛ افزود:
جهادگران حوزه کشاورزی با مدیریت مطلوب آقای حجتی وزیر جهاد کشاورزی بار دیگر کشور را در تولید گندم به خودکفایی رساندند و خواسته رهبر معظم انقلاب را اجابت کردند.
استاندار خراسان رضوی با اشاره به مزیت های فراوان کشور در حوزه اقتصادی گفت: در سال آبی گذشته بارش ها در استان در مقایسه با سال قبل از آن حدود ۴۷ درصد کاهش داشت اما به همت کشاوزان و باغداران و دستگاه های اجرایی تولیدات کشاورزی در تمامی عرصه ها افزایش پیدا کرد و سه قلم محصول کشاورزی در حوزه صادرات قرار گرفت.
رشیدیان خاطر نشان کرد: تنها روحیه و حرکت جهادی منجر به پیشرفت نظام می شود و اگر امروز در عرصه کار و تلاش از انگیزه و روحیه و روش مدیریت جهادی رزمندگان درس نگیریم تکلیف خود را نسبت به شهدا ادا نکرده ایم.
استاندار خراسان رضوی اظهار کرد: اگر بخواهیم تکلیفمان را نسبت به شهدا انجام دهیم باید درسها و آموزه های آنان را با شرایط امروز تطبیق دهیم و بتوانیم مدیریت جهادی را برای شرایط امروز و متناسب با محدودیت ها و مقدوراتمان تعریف کنیم.
وی با یادآوری یاد و خاطره ۳۱۲ شهید سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: مقام ۱۲۲ شهدای زمستان حوزه کشاورزی استان را به دلیل دشواری هایی که در جنگ با وجود سرما تحمل کردند می توان از مقام شهدای تابستان بالاتر دانست.
رشیدیان با تاکید بر اینکه باید قدردان شهدا باشیم افزود: یکی از اهداف اصلی دولت یازدهم میل به یک جامعه قرآنی، اخلاقی و دین مدار بدور از هر گونه افراط و تفریط است تا کشور در جایگاهی که در شان آن است قرار گیرد.
استاندار خراسان رضوی بیان کرد: اتحاد و داشتن روحیه ایثار و از خودگذشتگی رزمندگان رمز پیروزی انقلاب و شکست دشمن در هشت سال دفاع مقدس بود و برای پیشرفت امروز کشور نیاز به این عناصر با روحیه و تلاش جهادی داریم.
وی با اشاره به ایام دهه فجر و میلاد حضرت زینب(س) نیز گفت: باید از این مناسبت ها استفاده کنیم و به خودمان تذکر دهیم و وظیفه امان را نسبت به شهدا و انقلاب و ارزشهای دینی و انقلابی و نسبت به شرایط امروز را انجام دهیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی نیز در این یادواره گفت: با وجود محدودیت منابع برای نخستین بار در طول ۵۰ سال گذشته دولت تدبیر و امید گندم را با قیمتی بالاتر از نرخ جهانی از کشاورزان خریداری کرد.
مجتبی مزروعی افزود: کل قیمتی که برای خرید گندم از کشاورزان توسط دولت خریداری شد با ۵۰ درصد بودجه عمرانی سالانه کشور برابری می کرد.
وی با بیان اینکه تولید گندم نماد استقلال کشور است گفت: تولید گندم در این استان بسیار مطلوب بود بطوری که در سال زراعی ۹۴- ۹۵ حدود ۸۰۷ هزار تن گندم در استان تولید شد که ۲۹ درصد نسبت به سال زراعی قبل افزایش داشت و ۶۰۹ هزار تن از آن با قیمت هر کیلو ۱۳ هزار ریال از کشاورزان خریداری شد.
وی با اشاره به اینکه در سال زراعی ۹۲- ۹۳، بالغ بر ۱۴۶ هزار تن گندم از کشاورزان استان خریداری شد، افزود: با اینکه در سال زراعی ۹۴- ۹۵ حدود ۳۰ درصد از سطح زیر کشت گندم نسبت به سال ۹۲- ۹۳ کاهش یافت اما خرید گندم در این سال در مقایسه با آن سال؛ ۱٫۴ برابر شد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی ادامه داد: در مجموع درآمد بخش کشاورزی در حوزه گندم در سال زراعی ۹۴- ۹۵ به هفت هزار و ۸۰۰ میلیارد ریال رسید.
وی گفت: امسال برای بخش آبیاری تحت فشار در استان حدود هزار و ۸۰۰ میلیارد ریال و برای انتقال آب هزار میلیارد ریال اعتبار اختصاص یافته که با این اعتبارات چهار هزار کیلومتر خط انتقال آب با لوله ایجاد می شود.
مزروعی افزایش تولید در بخشهای دیگر را نیز مطلوب دانست و گفت: دولت ۶۰۰ هزار تن انواع نهاده با قیمت های مناسب را به منظور کاهش هزینه های تولید و توجه به افزایش قیمت محصولات تولید کننده در اختیار بخش دامپروری استان قرار داد.
وی افزود: امروز قیمت هر کیلوگرم دام زنده از ۸۰ هزار ریال به ۱۳۰ هزار ریال رسیده است هر چند قیمت گوشت افزایش یافت اما دام زنده از حیز انتفاع خارج نشد و توانستیم از یک بحران عبور کنیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: در طول سه سال گذشته با افزایش تولید سعی شد بخشی از توانمندی بخش کشاورزی بازگردانده شود و دولت نیز اعتبارات بی سابقه ای را به بخش کشاورزی استان اختصاص داده است.
وی ادامه داد: در حالی که دولت با محدودیت منابع مالی طی سه سال گذشته مواجه بود اما بیشترین اعتبارات را به بخش کشاورزی بویژه بخش آب کشاورزی اختصاص داد.
مزروعی گفت: اگر امروز در بخش آب به بحران رسیدیم به دلیل عدم توجه به مدیریت بخش آب در چند دهه گذشته بوده است.
وی افزود: در برنامه پنجم توسعه ۳۴٫۵ درصد اعتبارات به بخش آب شرب و ۶٫۸ درصد اعتبارات به بخش کشاورزی اختصاص یافت که سهم آب بخش کشاورزی از این میزان به کمتر از یک درصد رسید.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی بیان کرد: اما با تدبیر دولت یازدهم اعتبارات قابل توجهی به آب بخش کشاورزی در سطح کشور و در سطح استان اختصاص یافت که بی سابقه بوده است.

چهاردهمین نمایشگاه بین المللی چهاردهمین نمایشگاه بین المللی چهاردهمین نمایشگاه بین المللی چهاردهمین نمایشگاه بین المللی چهاردهمین نمایشگاه بین المللی چهاردهمین نمایشگاه بین المللی مجمع اتحادیه مجمع اتحادیه مجمع اتحادیه
تمامی حقوق متعلق به اتحادیه شرکت های تعاونی کشاورزی گاوداران و دامداران صنعتی خراسان رضوی