لینک کوتاه : https://kdlfu.ir/?p=10027
لزوم کاهش وابستگی به نهادهای دامی وارداتی
لزوم کاهش وابستگی به نهادهای دامی وارداتی
معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، با اشاره به تغییر جیره غذایی دام و توسعه آبزیپروری، از اجرای برنامه های کلان برای مقابله با کمآبی و تغییر الگوی کشاورزی در استانهای جنوب کشور خبر داد.
غلامرضا گلمحمدی همزمان با سفر به استان بوشهر در بازدید از بزرگترین مزرعه پرورش شتر مرغ در جنوب کشور بخش خصوصی تنگستان روستای سرکره، افزود: باید به سمت کشت گیاهان کم آببر و مقاوم به خشکی مانند سورگوم دانهای رفت که هم امنیت غذایی را تضمین کرده و هم فشار بر منابع آبی را کم میکند.
وی با تأکید بر لزوم کاهش وابستگی به نهادههای دامی وارداتی، اعلام کرد: بررسیها نشان میدهد تغییر جیره غذایی دامها با استفاده از گیاهان مقاوم به کمآبی مانند سورگوم، میتواند وابستگی ما به واردات کنسانتره را تا حد چشمگیری کاهش دهد. همچنین برنامه داریم مصرف غذای دریایی را در سبد خانوارها جایگزین بخشی از پروتئینهای پرآببر کنیم.
گلمحمدی در ادامه به وضعیت دامداری کشور اشاره کرد و گفت: متأسفانه امروز به دلیل کاهش مراتع، نیاز به علوفه وارداتی افزایش یافته است. راهکار ما بازگشت به نژادهای دام بومی است که توان چرای طبیعی در مراتع را دارند.
وی با اشاره به نقش فناوری در حل بحرانهای زیستی گفت: در حوزه طیور، پروژههای تحقیقاتی برای بهبود نژاد مرغ آرین و کنترل بیماریهای شایع در دست اجراست. همکاری با شرکتهای دانشبنیان، امیدها برای دستیابی به خودکفایی را افزایش داده است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی هشدار داد: وابستگی صنعت طیور به نهادههای وارداتی یک نقطه آسیبپذیر است. بنابراین، برنامهریزی برای جایگزینی نهادههای داخلی و اصلاح الگوی مصرف، یک اولویت ملی است.