هنگام آلودگی هوا، لبنیات و سبزیجات بیشتر مصرف شود
هنگام آلودگی هوا، لبنیات و سبزیجات بیشتر مصرف شود
????احمد اسماعیلزاده، مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت
???? ریزگردها در حین تنفس وارد بدن شده، به سطح ریهها میچسبند و با ایجاد التهاب و کاهش آنتیاکسیدانها، به ویژه در مایع پوششی ریه، موجب تخریب سلولها و افزایش خطر ابتلا به سرطان بهویژه سرطان ریه میشوند؛ بنابراین مصرف مواد غذایی ضدالتهاب و سرشار از آنتیاکسیدان میتواند نقش موثری در محافظت از بدن ایفا کند.
???? توصیههایی برای بهبود تغذیه در روزهای آلوده یه شرح زیر ارائه داد:
????افراد باید لبنیات و سبزیجات مصرف کنند. افراد در روزهایی که آلودگی به طرز خطرناکی بالاست، از ماسک استفاده کنند
???? افزایش مصرف میوهها و سبزیجات زرد و نارنجی: هویج، کدو حلوایی، گوجهفرنگی، زردآلو، آلو، طالبی، موز و انبه به دلیل دارا بودن بتاکاروتن (پیشساز ویتامین A) نقش موثری در کاهش اثرات مضر آلودگی دارند.
???? استفاده بیشتر از منابع ویتامین C: پرتقال، لیمو، نارنج، نارنگی، توتفرنگی، سیب، خربزه، انار، اسفناج، سبزی خوردن، فلفل دلمهای و پیاز توصیه میشود.
???? گنجاندن جوانهها و مغزدانهها در رژیم غذایی: جوانهها، مغزهای آجیلی و تخم آفتابگردان با دارا بودن ویتامین E میتوانند به کاهش التهاب کمک کنند.
???? افزایش مصرف منابع امگا ۳: ماهی، گردو و خرفه به دلیل دارا بودن اسیدهای چرب مفید برای سلامت ریه بسیار مؤثرند.
????کلم بروکلی، گلکلم و کلمبرگ دارای موادی هستند که به دفع سموم از بدن و پیشگیری از سرطان کمک میکنند. همچنین هندوانه، پیاز، تخممرغ و سیر به تقویت ریه و کاهش خلط کمک میکنند.
????ادویه زردچوبه نیز حاوی کورکومین بوده و در بهبود عملکرد ریوی مؤثر است.چاقی و اضافه وزن با افزایش التهاب و فشار بر اندامها از جمله ریه و قلب، مقاومت بدن در برابر آلودگی هوا را کاهش میدهد. در صورت ابتلا به اضافهوزن، مراجعه به متخصص تغذیه توصیه میشود.