بخش خصوصی دیگر توان پیشپرداخت ارزی ندارد
دبیر اتحادیه واردکنندگان نهادههای دامی گفت: در صورت عدم تزریق بهموقع ارز، واردات نهادهها با وقفه مواجه خواهد شد و این موضوع میتواند بر بازار محصولات پروتئینی تأثیرگذار باشد.
محمدرضا کلامی، در جلسه ستاد امنیت غذایی که روز سهشنبه، ۱۰ تیرماه برگزار شد، با اشاره به تلاشهای مشترک دولت و بخش خصوصی در تأمین کالاهای اساسی، بر ضرورت تداوم همکاریها و مدیریت منابع ارزی تأکید کرد.
دبیر اتحادیه واردکنندگان نهادههای دامی با قدردانی از همراهی دستگاههای اجرایی در تسهیل فرآیند ترخیص کالاها، بهویژه در روزهای ابتدایی بحران اخیر، گفت: در همان روزهای نخست، با وجود شرایط دشوار، جلساتی با مسئولان دامپزشکی برگزار، و با همکاری ایشان، روند خروج کالا از بنادر تسهیل شد.
وی با اشاره به کاهش بودجه ارزی کشور در سال جاری نسبت به سال گذشته، اظهار داشت: بودجه ارزی از ۱۱.۵ میلیارد دلار به حدود ۸.۲ میلیارد دلار کاهش یافته که معادل ۳۰ درصد افت منابع است؛ با این حال، فعالان بخش خصوصی با استفاده از منابع خود، اقدام به واردات نهادهها کردهاند تا زنجیره تأمین دچار وقفه نشود.
کلامی با تاکید بر این که در صورت عدم تزریق بهموقع ارز، روند تأمین نهادهها ممکن است با اختلال مواجه شود خاطرنشان کرد: اگر منابع ارزی به اندازه کافی تخصیص نیابد، ناچار خواهیم بود بخشی از کالاهای اساسی را به بازار دوم منتقل کنیم یا ترکیب عرضه را تغییر دهیم.
وی همچنین با اشاره به تخصیص ارز به برخی کالاها مانند برنج، خواستار بازنگری در اولویتبندی تخصیص منابع شد و گفت: در شرایطی که برنج داخلی در آستانه برداشت قرار دارد و قیمت شالی نیز افزایش یافته، بهتر است بخشی از واردات برنج به بازار دوم منتقل شود تا منابع ارزی برای تأمین نهادههای دامی که نقش حیاتی در امنیت غذایی دارند، آزاد شود.
دبیر اتحادیه واردکنندگان نهادههای دامی با اشاره به شرایط حساس کشور پیشنهاد کرد: ارز بخش خصوصی بهسرعت تخصیص یابد تا واردکنندگان بتوانند کالا را تأمین و وارد کشور کنند.