پایش ۲۴ ساعته دام با سنسورهای الکتریکی توسط محققان کشور
پایش ۲۴ ساعته دام با سنسورهای الکتریکی توسط محققان کشور
نهال تبریزی مدیر محصول شرکت دانشبنیان مستقر در پارک علم و فناوری امیرکبیر در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، درباره محصول جدید این شرکت توضیح داد: سنسور بلوس الکترونیکی، محصولی است که در اینوتکس سیزدهم رونمایی شد.
تبریزی به اطلاعاتی که توسط این سنسورها از بدن دام، پایش میشود، اشاره کرد و افزود: اطلاعاتی از جمله زمان شیردهی دام، دمای بدن، ابتلای به بیماری، زمان فحلی (یا دوره فعالیت جنسی شدید دام برای باروری)، میزان غذا و آب مصرفی توسط دام، توسط نرمافزاری که روی دستگاه کاربر نصب میشود، قابل پایش است.
وی ادامه داد: درواقع، یک مودم لوراون و سنسورهای قرائتخوانی که در مکانی مشخص برای دامداریها نصب میشوند، تمام این اطلاعات مربوط به دام را به کاربر، مخابره میکند.
تبریزی در راستای نحوه کارکرد این سنسور، توضیح داد: سنسور توسط دام بلعیده شده و وارد شکمبه میشود. جنس بدنه و قسمتهای الکترونیکی سنسور، بهگونهای است که وقتی وارد بدن دام میشود، بهراحتی دفع نشده و حدود چند ماه داخل بدن دام باقی میماند.
کارشناس این شرکت دانشبنیان با بیان اینکه سنسورهای پایش دام، زیستمحیطسازگار هستند، گفت: این سنسورها، هیچ آسیبی به بدن دام نمیرسانند و حدود ۵ سال عمر باتری دارند. درواقع بهعلت حالت قلیایی محیط شکمبه دام، جذب بدن میشود.
این فناور صنعت دامپروری درباره تست و آزمون اولیه این سنسور تصریح کرد: این سنسورها، ابتدا بهصورت پایلوت در پردیس ابوریحان مورد آزمون قرار گرفت و تست اولیه نیز موفقیتآمیز بود.
تبریزی درباره فناوریهای بهکارگرفتهشده در این محصول اطلاع داد: تلفیقی از فناوری هوش مصنوعی و «MEMS» یا (سیستمهای میکروالکترومکانیک) در این سنسورها، بهکار رفتهاند.