کنترل تب کریمه کنگو با اقدامات سازمان دامپزشکی کشور
کنترل تب کریمه کنگو با اقدامات سازمان دامپزشکی کشور
مدیر روابط عمومی سازمان دامپزشکی کشور گفت: با اقدامات نظارتی این سازمان در راستای اجرای سیاستهای مراقبتی و پیشگیری، خوشبختانه میزان ابتلا به تب کریمه کنگو در کشور رو به کاهش است.
امین اسدی مشاور معاون وزیر و مدیر روابط عمومی سازمان دامپزشکی کشور درباره کنترل بیماری تب کریمه کنگو اعلام کرد: خوشبختانه با اقدامات نظارتی میزان ابتلا به تب کریمه کنگو رو به کاهش است و دلیل آن نیز سه برابر شدن اقدامات نظارتی سازمان دامپزشکی در راستای اجرای سیاستهای مراقبتی و پیشگیری است.
عضو ستاد پیشگیری از تب کریمه کنگو گفت: در طرح مراقبتی و نظارتی بیشتر جایگاههای دام را سمپاشی شده است و نسبت به ایجاد حمامهای ضدکنه برای دام اقدامات جدی صورت گرفته است.
وی تصریح کرد: از مردم عزیز تقاضا داریم گوشت و فرآوردههای آن را از مراکز معتبر همچون قصابیها و مراکز عرضه مجاز فرآوردههای گوشتی تهیه کنند و نسبت به برچسب و مهر سازمان دامپزشکی نیز توجه ویژه داشته باشند و از خرید گوشت از اماکن غیر مجاز بالاخص کنار جادهها خودداری کنند.
اسدی اظهار داشت: تشخیص و درمان بیماری تب کریمه کنگو در کشور مهیا است و در هر نقطهای از کشور امکان انتقال نمونه و تشخیص نهایی بیماری وجود دارد.
وی با اشاره با اشاره به اینکه بیماری تب کریمه کنگو میان انسان و دام مشترک است، تصریح کرد: در صورت رعایت نکردن نکات بهداشتی، انسان نیز به این بیماری مبتلا خواهد شد در حالی که این بیماری با رعایت چند اصول ساده بهداشتی قابل کنترل است.
🔸 مدیر روابط عمومی سازمان دامپزشکی کشور؛ اقداماتی از جمله حذف کنه ناقل بیماری از طریق سمپاشی و حمام دادن دامها و سمپاشی و ضدعفونی نمودن اماکن دامی، خودداری از له کردن کنه با دست یا روی بدن دام، خودداری از تماس غشاهای مخاطی بدن با ترشحات و خون دام، خودداری از کشتار دام در محلهای غیر مجاز و تهیه گوشت مورد نیاز از محلهای مطمئن و تحت نظارت دامپزشکی را برای پیشگیری از بیماری تب کریمه کنگو ضروری خواند و توصیه کرد: لاشه تازه دام قبل از مصرف به صورت کامل به مدت ۲۴ ساعت و جگر به مدت ۴۸ در یخچال نگهداری شود.
وی در ادامه بر انجام روشهای حفاظت شخصی در تماس با ترشحات و خون حیوان همچون پوشیدن دستکش، لباس بلند، چکمه، ماسک و عینک و همچنین اجتناب از خوردن جگر خام و نیم پخت نیز تاکید کرد.
عضو ستاد ملی پیشگیری از تب کریمه کنگو گفت: ویروس تب کریمه کنگو در برابر حرارت حساس است و از این رو پختن کامل گوشت موجب از بین رفتن آن میشود و مردم عزیز از مصرف گوشت و جگر نیمه پز و آبدار خودداری کنند.