دولت برای دامدار بازار ایجاد کند/ الکترونیکی شدن صدور مجوز ها، دوندگی دامدار را کاهش نداده است






لینک کوتاه : https://kdlfu.ir/?p=7473

دولت برای دامدار بازار ایجاد کند/ الکترونیکی شدن صدور مجوز ها، دوندگی دامدار را کاهش نداده است

رئیس هیئت مدیره اتحادیه مرکزی دامداران ایران
دولت برای دامدار بازار ایجاد کند/ الکترونیکی شدن صدور مجوز ها، دوندگی دامدار را کاهش نداده است

فرهاد اکبری: آمار دقیقی در ارتباط با میزان تولید در دامداری های صنعتی و دامداری های سنتی وجود ندارد/ دولت باید برای دامدار بازار ایجاد کند. این بازار می تواند داخلی و یا صادراتی باشد/ این فرهنگ که دامدار عادت دستیابی به علم روز را داشته باشد وجود ندارد/ در حال حاضر اخذ مجوزها الکترونیک شده است ولی دوندگی کسی که دنبال گرفتن مجوز است کاهش پیدا نکرده است.

فرهاد اکبری رئیس هیئت مدیره اتحادیه مرکزی دامداران ایران در گفتگویی با خبرنگار دامیران، در توضیح مشکلات دامداران و عدم امکان تلاش برای بهره ور کردن مزارع گفت: «با افزایش قیمت نهاده ها دامداران همچنان برای تامین نیاز گله خود دچار مشکل هستند و به یک سرمایه ۵ برابری برای راه اندازی دامداری خود احتیاج دارند. در شرایط فعلی برای دامداران امکان به روز کردن تجهیزات وجود ندارد.»
وی در ارتباط با آمارهای اعلامی از میزان تولید دامپروری ها تصریح کرد: «در حال حاضر آمار دقیقی در ارتباط با میزان تولید در دامداری های صنعتی و دامداری های سنتی وجود ندارد. آمارهای متفاوتی در این زمینه توسط سازمان های مختلف ارائه شده است. اما این آمار ها هم که توسط وزارت جهاد کشاورزی، سازمان دامپزشکی و مرکز آمار ایران ارائه می شوند با هم مغایرت دارند. حقیقت این است که هرگز سرشماری صورت نگرفته است. قرار بود معاونت امور دام وزارت جهاد کشاورزی، با هویت گذاری دام ها ، آمار دقیق تری را تولید کنند که آن هم به نتیجه نرسید و نیمه کاره رها شد.»

اکبری انتظار اصلی دامداران از دولت را ایجاد بازار دانست و گفت: «بزرگترین کاری که دولت می تواند برای دامدار انجام دهد این است که برای محصول تولیدی بازار ایجاد کند. این بازار می تواند داخلی و یا صادراتی باشد تا دپوی دام در دامداری ها کاهش پیدا کند و دامدار بتواند فعالیت خود را افزایش داده و بهره وری را بالا ببرد. انباشتگی دام روی دست دامدار، او را تحت فشار قرار می دهد. دولت می تواند با خرید دام از دامدار با قیمت منطقی، آن را با یارانه به دست مصرف کننده نهایی برساند تا هم توان خرید مردم افت پیدا نکند و هم دامدار متضرر نشود.
رئیس هیئت مدیره اتحادیه مرکزی دامداران ایران در ارتباط با خدمات تشکل ها به دامداران گفت: «در حال حاضر بیشترین خدمات به دامدار را تشکل ها ارائه می دهند. خدماتی مانند تامین تسهیلات، جمع آوری شیر، تهیه نهاده، تامین واکسن و بهداشت، تلقیح مصنوعی و … توسط تشکل ها ارائه می شود.»

وی افزود: «برای به روز کردن تجهیزات دامداری نیز بسیاری از تشکل ها ورود پیدا کرده‌اند. تشکل استانی خود ما در سمنان، برای تجهیز دامداری ها به دستگاه هایی مانند فیدر، میکسر، شیر سرد کن، تراکتور و سایر تجهیزاتی که به دامدار کمک می کند، تامین تسهیلات کرده‌ است. »
اکبری در ارتباط با سطح دانش دامپروران برای استفاده از علم روز گفت: « برای دامداران که سواد دارند کلاس های آموزشی تشکیل می شود و برای به روز نگاه داشتن اطلاعات آنها تلاش می شود. ولی سطح علمی دامداران با ایده آل ما فاصله دارد. البته با توجه به متوسط سوادی که در جامعه دامپروری کشور وجود دارد، اطلاعات به روزی دارند که جای بهبود و ارتقاء دارد. وزارت جهاد درصدی از سود تشکل ها را برای آموزش اعضا در نظر گرفته است. تشکل ها نیز از این شرایط استفاده کرده و برای دامدار ها کلاس آموزشی برگزار کنند.البته این موضوع توسط برخی از تشکل ها جدی گرفته نمی شود اما، بسیاری از تشکل‌ها سالانه چندین کلاس آموزشی برگزار می کنند که مورد استقبال دامداران نیز قرار می گیرد.»

🔹 وی ادامه داد: «مراکز علمی، دانشگاه‌ها، و شرکت های دانش بنیان، اگر دامداران تمایل نشان دهند کمک زیادی می توانند به صنعت دامپروری کشور بکنند. ولی متاسفانه این فرهنگ که دامدار عادت دستیابی به علم روز را داشته باشد وجود ندارد و دیگران باید دنبال به روز کردن دامدار باشند که این نیز کمی دشوار است. دامداری های صنعتی معمولاً علمی کار می کنند.»
رئیس هیئت مدیره اتحادیه مرکزی دامداران ایران در ارتباط با مشکلات اخذ مجوز گفت: «معمولاً مجوزی که بخواهد صادر شود از ۱۲ تا ۱۴ ارگان استعلام می شود. با توجه به اینکه صدور مجوزها الکترونیک شده است، این امکان وجود داشت که خود وزارت جهاد به راحتی توسط جهاد استان و یا شهرستان جواب استعلام را به صورت الکترونیکی دریافت کند، تا کسی که به دنبال اخذ مجوز است اسیر این فرایند اداری نبوده و نیازی به مراجعه هر روزه به این ادارات نداشته باشد. در حال حاضر اخذ مجوزها الکترونیک شده است ولی دوندگی کسی که دنبال گرفتن مجوز است کاهش پیدا نکرده است.»
وی در نهایت به هزینه بالای حامل های انرژی برای دامداری ها اشاره کرد و گفت: «در حالی که با توجه به ماهیت تولیدی این مزارع دولت باید به ما یارانه بدهد، هزینه های آب و برق و گاز برای مزارع ما بسیار گران تمام می شود.»

چهاردهمین نمایشگاه بین المللی چهاردهمین نمایشگاه بین المللی چهاردهمین نمایشگاه بین المللی چهاردهمین نمایشگاه بین المللی چهاردهمین نمایشگاه بین المللی چهاردهمین نمایشگاه بین المللی مجمع اتحادیه مجمع اتحادیه مجمع اتحادیه
تمامی حقوق متعلق به اتحادیه شرکت های تعاونی کشاورزی گاوداران و دامداران صنعتی خراسان رضوی