مصرف لبنیات کاهش ۱۵ تا ۲۰ درصدی داشته؛ با افزایش قیمت دوغ مردم ترجیح می‌دهند نوشابه بخرند / پیش‌بینی افزایش دو برابری صادرات شیر خام






لینک کوتاه : https://kdlfu.ir/?p=7297

مصرف لبنیات کاهش ۱۵ تا ۲۰ درصدی داشته؛ با افزایش قیمت دوغ مردم ترجیح می‌دهند نوشابه بخرند / پیش‌بینی افزایش دو برابری صادرات شیر خام

عضو انجمن صنایع فرآورده‌های لبنی خاطر نشان کرد: سال گذشته ۲۰ تا ۲۵ درصد از جذب شیر لبنی در غالب گروه‌های مختلف محصول صادر می‌شد و پیش‌بینی می‌شود ۴۰ درصد از شیر تولید شده در سال جاری میل به خارج شدن از کشور را دارد و کشور‌های مانند روسیه، قزاقستان، گرجستان، ارمنستان خواهان شیر خام ما هستند. وی با بیان اینکه جنگ روسیه و اوکراین میل روسیه به واردات شیر از ایران را تشدید کرده است، افزود: کشش مصرف و قدرت خرید در بازار داخلی کاهش پیدا کرده است اما از سوی دیگر صادرات توجیه اقتصادی دارد.

👤 اسماعیل خاتمی  با تائید کاهش مصرف لبنیات، گفت:

🔻 قیمت لبنیات بعد از اصلاح نظام یارانه‌ای افزایش ۱۰۰ درصدی را تجربه کرد چگونه می‌توان انتظار داشت با صعودی شدن قیمت‌ها، سرانه مصرف ریزش نکند.

🔻 کمترین افت خرید در گروه پنیر اتفاق افتاد، در فرهنگ مصرف خوراک پنیر جای خود را پیدا کرده است و در وعده‌های غذایی صبحانه، ناهار و شام جای خود را پیدا کرده است. کاهش خرید پنیر کمتر از ۱۰ درصد بوده است این در حالیست که در سایر گروه‌های لبنی کاهش مصرف ۱۵ تا ۲۰ درصدی بوده است.

🔻 مصرف چربی‌های لبنی مانند کره و خامه، نوشیدنی‌ها لبنی مانند شیر و دوغ و ماست افت جدی کرده است؛ از آنجایی‌که قیمت دوغ از نوشابه پیشی گرفته است از این‌رو مردم ترجیح می‌دهند به‌جای دوغ نوشابه خریداری کنند.

🔻 سال گذشته ۲۰ تا ۲۵ درصد از جذب شیر لبنی در غالب گروه‌های مختلف محصول صادر می‌شد و پیش‌بینی می‌شود ۴۰ درصد از شیر تولید شده در سال جاری میل به خارج شدن از کشور را دارد و کشورهای مانند روسیه، قزاقستان، گرجستان، ارمنستان خواهان شیر خام ما هستند.

🔻 جنگ روسیه و اوکراین میل روسیه به واردات شیر از ایران را تشدید کرده است، کشش مصرف و قدرت خرید در بازار داخلی کاهش پیدا کرده است اما از سوی دیگر صادرات توجیه اقتصادی دارد و واحدهای لبنی در غالب چربی‌ها و شیر خشک صادرات را آغاز می‌کنند.

🔻 واحدهای محلی که قدرت صادرات ندارند و حتی نمی‌توانند تولیدات را در کشور توزیع کنند با افزایش نرخ محصولات لبنی و کاهش قدرت خرید مصرف‌کنندگان از چرخه تولید حذف خواهد شد.

🔻 دولت باید طرح شیر مدرسه را باجدیت دنبال شود، در بودجه سال جاری حدود ۸۵۰ میلیارد تومان برای تغذیه مدارس تخصیص داده شد با افزایش قیمت شیر ارزش این بودجه نصف شده است و به نظر می‌رسد اگر مطالبات از پایین برای تخصیص شیر مدرسه وجود نداشته باشد این بودجه صرف بخش‌های دیگر خواهد شد.

🔻 مصرف‌کنندگان هم مطالبه‌گر حقوق خود نیستند و بعد از حذف شیرمدرسه کمتر والدینی اعتراض کرد که چرا این حق از فرزندان آنها سلب شد.

چهاردهمین نمایشگاه بین المللی چهاردهمین نمایشگاه بین المللی چهاردهمین نمایشگاه بین المللی چهاردهمین نمایشگاه بین المللی چهاردهمین نمایشگاه بین المللی چهاردهمین نمایشگاه بین المللی مجمع اتحادیه مجمع اتحادیه مجمع اتحادیه
تمامی حقوق متعلق به اتحادیه شرکت های تعاونی کشاورزی گاوداران و دامداران صنعتی خراسان رضوی