تولید ۷۵ هزار تن گوشت قرمز در قالب طرح قراردادی در کشور
رئیس مرکز اصلاح نژاد دام و بهبود تولیدات دامی کشور از اجرای طرح تولید قراردادی گوشت قرمز در کشور خبر داد و گفت: اجرای این طرح با یک میلیون و ۲۵۰ هزار راس دام سبک و ۲۵۰ هزار راس دام سنگین برنامهریزی شده و قرار است ۷۵ هزار تن گوشت قرمز در قالب قرارداد تولید شود.
🔸 به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت جهاد کشاورزی به نقل از روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی، عباس اکبری شریف روز چهارشنبه چهارم خرداد ماه در جلسه آغاز عملیات برنامه “تولید قراردادی گوشت قرمز در منطقه شمالغرب و غرب کشور” که با حضور مسوولان کشوری در محل سازمان برگزار شد، با اشاره به آسیبشناسی طرح تولید قراردادی، اظهار کرد: بازار تولید گوشت قرمز و مرغ کشور در سال گذشته بسیار پرتلاطم و سینوسی بوده و گاه با کمبود و گاه با مازاد گوشت در بازار مواجه بودیم.
🔹 وی افزود: مردم کشور بیشتر ذائقه مصرف گوشت قرمز گوسفندی را داشته و متاسفانه تولید این نوع گوشت در کشور با مشکل انجام میگیرد چرا که شرایط پرورش دام سبک اساساً تابعی از وضعیت فیزیولوژیکی دام است.
اکبری شریف با بیان این که با وجود چنین موضوعی معمولاً تابع تقاضای گوشت گوسفندی در کشور، شیب نزولی ندارد، گفت: بستر تولید کشاورزی در اختیار بخش خصوصی بوده که این وضعیت نیز تابعی از شرایط اقتصادی است و تولیدکنندگان به دنبال کاهش هزینهها هستند.
🔸 رئیس مرکز اصلاح نژاد دام و بهبود تولیدات دامی کشور با تاکید بر اهمیت مدیریت شرایط موجود، افزود: تولید قراردادی براساس تعریف سازمان خواروبار و کشاورزی فائو در قالب پنج مدل انجام گرفته و نوعی مشارکت بین تولید و سرمایهگذاری در سطوح مختلف است سعی ما ایجاد چنین سیستمی در حوزه گوشت قرمز بوده تا تولید این محصول تابع عرضه و تقاضا و انباشت دام نباشد.
وی در خصوص اهداف اجرای طرح تولید قراردادی گوشت قرمز، اظهار کرد: اهمیت اجرای این طرح، حفاظت از ذخایر ژنتیکی، تعادل بخشی به بازار، حفظ و استمرار اشتغال، اشتراک گذاری در سرمایهها و اطمینان بخشی به دامدار است و در واقع میخواهیم تولید گوشت قرمز در قالب یک برنامه در طول سال انجام بگیرد و به شکل متعادل در تمامی فصول در بازار موجود باشد.