افزایش قیمت مواد غذایی در جهان






لینک کوتاه : https://kdlfu.ir/?p=4359

افزایش قیمت مواد غذایی در جهان

?گرچه بسیاری از کشورهای جهان در حال واکسیناسیون گسترده در برابر کووید- ۱۹ هستند، اما اقتصاد همچنان متاثر از افت و خیزهایی است که در سال ۲۰۲۰ برای آن به وجود آمده است. افزایش تقاضا از یک سو و از سوی دیگر مشکلات در تامین کالا و حمل و نقل، بر قیمت کالا در جهان اثرات بزرگی گذاشته است. در این میان مواد غذایی نیز مستثنی نبوده و فائو در آخرین گزارش خود خبر از ادامه افزایش قیمت مواد غذایی برای دهمین‌ماه متوالی داده است.

?بنا بر گزارش سازمان خواربار و کشاورزی سازمان ملل «فائو» که روز گذشته منتشر شد، افزایش قیمت روغن‌های گیاهی و لبنیات به افزایش قیمت مواد غذایی در جهان دامن زده است. شاخص فائو که بیانگر قیمت مواد غذایی است نشان می‌دهد مواد غذایی در ماه مارس نسبت به ماه قبل از آن، افزایشی نیم درصدی را تجربه کرده که این میزان بالاترین سطح قیمتی مواد غذایی از ژوئن ۲۰۱۴ تاکنون بوده است. گرچه روندهای افزایشی قیمت برای کالاهای متفاوت، یکسان نبوده اما صعودی بودن قیمت جهانی محصولات کشاورزی و خواربار انکار‌ناپذیر است. به طور مثال قیمت روغن نباتی در ماه گذشته میلادی، رشدی ۸درصدی داشته و قیمت این کالا را به بالاترین رقم خود در ۱۰سال گذشته رسانده است. لبنیات نیز دیگر کالایی است که با رشد صعودی قیمت روبه‌روست. بنا بر شاخص قیمت در فائو، لبنیات طی یک ماه بالغ بر ۹/ ۳ درصد افزایش قیمت داشته و افزایش تقاضا برای کره، این کالا را به محصولی کمیاب در اروپا مبدل کرده است.

?از سوی دیگر به دلیل کاهش تولید در منطقه اقیانوسیه و در دسترس نبودن کانتینرهای حمل و نقل در اروپا و آمریکای شمالی، قیمت پودر شیر افزایش پیدا کرده است.

?همچنین شاخص قیمت گوشت در رده‌بندی فائو رشدی ۳/ ۲ درصدی از ماه فوریه داشته است که دلیل اصلی آن افزایش تقاضای گوشت مرغ و خوک در اروپا به دلیل تعطیلات عید پاک است. این در حالی است که قیمت گوشت گاو در این بازه زمانی ثابت بوده و قیمت گوشت گوسفند کاهش یافته است، چرا که هوای خشک در نیوزیلند، دامداران را به وارد کردن گوشت گوسفند به بازار سوق داده است. در این میان گرچه قیمت غلات در این شاخص کاهشی ۸/ ۱ درصدی داشته است اما همچنان قیمت این کالای کشاورزی نسبت به قیمت آن در ماه مارس سال گذشته، ۵/ ۲۶ درصد بالاتر است. در میان غلات، قیمت صادرات گندم بیشترین کاهش را داشته است که این روند نزولی، نشان‌دهنده تامین متناسب این کالا و چشم انداز مثبت برای تولید گندم در سال ۲۰۲۱ است. در شاخص قیمت غلات فائو، برنج و ذرت نیز کاهش قیمت را در ماه مارس تجربه کردند. افزایش گسترده صادرات شکر از سوی هند نیز سبب کاهش ۴ درصدی قیمت این کالا در ماه گذشته شده، گرچه قیمت شکر نیز همچنان ۳۰درصد بالاتر از سطح قیمت آن نسبت به سال گذشته است.

چهاردهمین نمایشگاه بین المللی چهاردهمین نمایشگاه بین المللی چهاردهمین نمایشگاه بین المللی چهاردهمین نمایشگاه بین المللی چهاردهمین نمایشگاه بین المللی چهاردهمین نمایشگاه بین المللی مجمع اتحادیه مجمع اتحادیه مجمع اتحادیه
تمامی حقوق متعلق به اتحادیه شرکت های تعاونی کشاورزی گاوداران و دامداران صنعتی خراسان رضوی