رشد ۸۸ درصدی قیمت شیرخام طی یک سال/۶۵ درصد هزینه تمامشده محصولات لبنی مربوط به شیرخام است
بنی طبا سخنگوی انجمن صنایع لبنی گفت :قیمت شیرخام ۶۵ درصد هزینههای تولید را تشکیل میدهد، افزود: بسته بندی و ظروف ۱۵ تا ۲۰ درصد در تولید ضریب دارد و بدیهی است که با افزایش قیمت، نرخ نهایی کالا گران میشود. بنی طبا با بیان اینکه قیمت شیر خام از سال گذشته تاکنون ۸۸ درصد رشد داشته است، گفت: نرخ خرید شیرخام از ۴ هزار و ۱۵۰ به ۴ هزار و ۵۰۰ تومان افزایش یافت، اما شیرخام تا بدست کارخانه برسد قیمت ۵ هزار تومان تمام میشود. سخنگوی انجمن صنایع لبنی با اشاره به اینکه افزایش ۳۵۰ تومانی نرخ شیر خام، قیمتتمام شده محصول لبنی را ۸ درصد بالا برده است، بیان کرد: علی رغم آنکه سازمان حمایت ۲۸ آبان قیمت محصولات لبنی را بر مبنای نرخ مصوب ۴ هزار و ۱۵۰ تومانی مصوب کرد، اما ۲ روز بعد قیمت شیرخام ۴ هزار و ۵۰۰ تومان اعلام شد که ۶ درصد قیمت تولید را بالا برد و از آن جا که کارخانهها ۲ تا ۳ درصد در فروش محصول سود میکردند با این ضریب افزایش شیرخام، محصولات خود را باید با زیان عرضه کنند.وی در پایان تصریح کرد: اگر قیمت محصولات مشمول قیمت گذاری متناسب با هزینههای تولید افزایش نیابد، صنعت لبنیات به علت نبود صرفه اقتصادی تعطیل میشود